Συγκρότηση ΕΔΕΑΥ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας γνωρίζουμε ότι στο σχολείο μας λειτουργεί  Ε.Δ.Ε.Α.Υ. (Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης) που αποτελεί έναν νέο καινοτόμο θεσμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Στηρίζεται στις νέες αντιλήψεις και τις πρακτικές που επιτάσσουν Διεθνείς Συμβάσεις για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και για την εκπαίδευση των παιδιών (Ν. 2101, ΦΕΚ 192Α/1992) , τα δικαιώματα που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν στα διάφορα στάδια εξέλιξής τους.

Έχει στόχο τη διεπιστημονική ? διαφοροποιημένη υποστήριξη και ενίσχυση των μαθητών, του σχολείου και του εκπαιδευτικού στο κοινό σχολείο.  Όλες οι ενέργειες και οι εισηγήσεις της Ε.Δ.Ε.Α.Υ. έχουν εκπαιδευτικό προσανατολισμό και αποσκοπούν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών  και στη βελτίωση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους. Επίσης στοχεύει να υποστηρίξει το σχολείο:

  • στην αντιμετώπιση των δυσκολιών ή εμποδίων
  • στην επίλυση των προβλημάτων εκπαίδευσης
  • στην ανταπόκριση στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών
  • στην ανάπτυξη ενός σχολείου για όλους τους μαθητές χωρίς διακρίσεις.

Η Ε.Δ.Ε.Α.Υ. απαρτίζεται από τον Ψυχολόγο, τον Κοινωνικό Λειτουργό και τον Καθηγητή Ειδικής Αγωγής και έχει στενή συνεργασία με τον υπεύθυνο καθηγητή του κάθε τμήματος του σχολείου. Το προσωπικό της Ε.Δ.Ε.Α.Υ. θα βρίσκεται στο σχολείο μας κάθε Τετάρτη.

Η συναίνεση και η συνεργασία σας ως γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου διασφαλίζει την επίτευξη του κοινού στόχου, που δεν είναι άλλος από την αρμονική κοινωνικο-συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξη του μαθητή.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, παρακαλώ επικοινωνήστε με τη διεύθυνση του σχολείου.

 

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής

Χρήστος    Παπαδούλης

 

Δημοσιεύθηκε στην Γονείς. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.