Διδακτική επίσκεψη στο πρόγραμμα “Λεωφορείο χωρίς οδηγό-City Mobil 2”

Lewforeio

Στις 13/1/2016 ημέρα Τετάρτη, οι μαθητές των τμημάτων Α4 και Β4 του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων με τους συνοδούς καθηγητές τους κ.κ. Τριανταφύλλου Τ., Λεβέντη Λ. και Ζαφείρη Ε., επισκέφτηκαν το Κουρσούμ Τζαμί, το οποίο αυτή την περίοδο φιλοξενεί την έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας με τίτλο “το Αυτοκίνητο στην …Αρχαία Ελλάδα”.

Η έκθεση ήταν καταπληκτική! Όλοι οι μαθητές είχαν ενθουσιαστεί βλέποντας πράγματα που είχαν κατασκευαστεί από διακεκριμένους Αρχαίους Έλληνες όπως ο Αρχιμήδης και ο Πυθαγόρας. Όλοι παρακολουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον τη ξεναγό που βρισκόταν εκεί και θαύμασαν διάφορες εφευρέσεις όπως τον πρώτο αρχαίο καταπέλτη, το πρώτο αρχαίο κανόνι, διάφορα μουσικά και γεωμετρικά όργανα, τα πρώτα κιβώτια ταχυτήτων, την πυροσβεστική αντλία του Κτησιβίου και Ήρωνα, τον βαρουλκό του Αρχιμήδη (3ος αιώνας π.Χ.), την αιολόσφαιρα του Ήρωνα (1ος αιώνας μ. Χ.) καθώς και το πρώτο κουκλοθέατρο (αυτόματο του Ήρωνα).

Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν κάποια βίντεο σχετικά με το πιλοτικό πρόγραμμα που φιλοξενείται στα Τρίκαλα δηλαδή, την κυκλοφορία έξι λεωφορείων χωρίς οδηγό. Οι μαθητές έμαθαν επίσης πολλά πράγματα σχετικά με την ηλεκτροκίνηση οχημάτων, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και πως η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στην κυκλοφορία των οχημάτων αυξάνει την οδική ασφάλεια και μειώνει τον κίνδυνο ατυχήματος.

Εκείνο όμως που πραγματικά απολαύσαμε όλοι μας ήταν η βόλτα με το λεωφορείο χωρίς οδηγό. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία!

Η δίωρη αυτή διδακτική επίσκεψη στο Τζαμί είχε να μας διδάξει πολλά όσον αφορά το παρελθόν αλλά και το μέλλον.

Μαρία Λαδοκούκη, Α4

Φωτογραφίες από την επίσκεψη:

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Εκπαιδευτικές επισκέψεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.