Συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου σε Φεστιβάλ θεάτρου

IMG_20170318_204345 IMG_20170318_204348

 

 

 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18/3/2017 στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων το Φεστιβάλ θεάτρου των σχολείων των ν. Τρικάλων, ν. Καρδίτσας και ν. Λάρισας, με θέμα «Μονόλογοι από το Αιγαίο».

Το 1ο Γυμνάσιο έλαβε μέρος με 14 μαθητές και υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Στέλλα Σιώμου.

Η Δράση αυτή είναι μέρος του προγράμματος ¨Κι αν ήσουν εσύ;». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα διακαιώματα, κατάρριψης στερεοτύπων και προκαταλήψεων, διαμόρφωσης θετικής στάσης στη διαφορετικότητα και ένταξης των προσφύγων.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν ήταν βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Το σχολείο ευχαριστεί ιδιαιτέρως την κ. Αντονέλλα Χήρα, ηθοποιό-θεατροπαιδαγωγό του Πανελλήνιου Δικτύου για το θέατρο στην Εκπαίδευση για την αμέριστη βοήθειά της στην προσπάθειά μας.

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>