Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού 2017-18

Στις 2 του Οκτώβρη οι μαθητές του σχολείου  μας συμμετείχαν ενεργά σ?  ένα σύνολο ποικίλων αθλητικών δράσεων.  Σύμφωνα με τον προγραμματισμό  των εκπαιδευτικών οι μαθητές αρχικά  συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου καθημερινά παρατάσσονται κατά την πρωινή  τους  προσέλευση. Εκεί άκουσαν από τη μαθήτρια Λαδοκούκη Μαρία για το πώς  η άσκηση συμβάλει στην ποιότητα ζωής του ανθρώπου με τις σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές που επιφέρει.

Στη συνέχεια ομάδα μαθητριών παρουσίασε πρόγραμμα ασκήσεων εδάφους εντυπωσιάζοντας με την άρτια τεχνικά εκτέλεση.

Τη σκυτάλη πήραν βιρτουόζοι της μπάλας μαθητές που παρουσίασαν με μεγάλη δεξιοτεχνία τα βασικά τεχνικά στοιχεία του αθλήματος.

Ακολούθησε η εναλλαγή  πασών του βόλεϊ ανάμεσα στις ομάδες που δημιούργησαν οι μαθητές Κελεπούρης Φίλιππος και Πετσιάς Απόστολος. Αυτό ήταν και εναρκτήριο λάκτισμα για να ξεκινήσουν να διεξάγονται ταυτόχρονα στον αύλειο  χώρο δραστηριότητες βόλεϊ , μπάσκετ, ποδοσφαίρου ,πινγκ-πονγκ , σκοποβολής με βελάκια.

Σ? όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων σε χώρο που διαμορφώθηκε κατάλληλα οι μαθητές ζωγράφισαν ατομικές και ομαδικές εργασίες με θέμα τον αθλητισμό και τις αξίες που αυτός πρεσβεύει όπως άμιλλα, «ευ αγωνίζεσθαι», υγεία, συμμετοχή  με τη συνδρομή του καθηγητή των καλλιτεχνικών.

Το τέλος των εκδηλώσεων βρήκε τους μαθητές κουρασμένους αλλά ικανοποιημένους. Μπορεί η γιορτή να τελείωσε όλοι μας όμως δώσαμε την υπόσχεση ότι θα δίνουμε ευκαιρίες κίνησης στους εαυτούς μας για να  χτίσουμε ένα μέλλον με ποιότητα ζωής.

Δημοσιεύθηκε στην Αθλητικές Δραστηριότητες, Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.