Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου στην Ώρα του Κώδικα

Πιστοποιητικό Συμμετοχής μαθητή μας για την Ώρα του Κώδικα

Πιστοποιητικό Συμμετοχής μαθητή μας για την Ώρα του Κώδικα

Το 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων συμμετείχε όλη την εβδομάδα από 4 έως 10 Δεκεμβρίου στην Ώρα του Κώδικα, με δράσεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Πληροφορικής. Στόχος των δράσεων ήταν οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν ότι ο προγραμματισμός δεν είναι μόνο για τις διάνοιες και ότι όλοι με τη σωστή εκπαίδευση μπορούν να μάθουν να προγραμματίζουν. Εξ’ άλλου όπως έχει πει και ο Steve Jobs

“Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να προγραμματίζουν, διότι ο προγραμματισμός σου μαθαίνει να σκέφτεσαι”

H Ώρα του Κώδικα (Hour of Code) είναι ένα παγκόσμιο κίνημα στο οποίο συμμετέχουν δεκάδες εκατομμύρια μαθητές από περισσότερες από 180 χώρες του κόσμου. Βασικός στόχος της εκστρατείας, για τη φετινή χρονιά, ήταν να ξεπεραστεί ο αριθμός των δέκα εκατομμυρίων μαθητών που θα δοκίμαζαν μια Ώρα του Κώδικα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 4-10 Δεκεμβρίου 2017, για τον εορτασμό της Εκπαιδευτικής Εβδομάδας της Επιστήμης των Υπολογιστών. Εκατομμύρια παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες και πολιτικοί ιθύνοντες συμμετείχαν σε μαζικές εκδηλώσεις και παρακολούθησαν μαθήματα για να μάθουν προγραμματισμό και να αποκτήσουν συναφείς δεξιότητες. Η βασική ιδέα είναι να προβληθεί ο προγραμματισμός, να απομυθοποιηθούν οι σχετικές δεξιότητες, και να έρθουν σε επαφή άτομα που έχουν μεγάλη επιθυμία να αποκτήσουν γνώσεις.

Επίσημος φορέας της διοργάνωσης ήταν ο Code.org, ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που έχει σαν σκοπό την γνωριμία με την Επιστήμη Υπολογιστών (Computer Science) όλο και περισσότερων σχολείων και κοινωνικών ομάδων. 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.