Εντυπώσεις από την εκπαιδευτική επίσκεψη στο «Νόησις» Θεσσαλονίκη

Στις 25/4/2018, ημέρα Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη στο «Νόησις»- Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη των μαθητών της Α τάξης. Τους μαθητές συνόδευαν οι καθηγήτριες Ε. Ζαφείρη (Πληροφορικής), Σ. Σιώμου (Κοινωνιολόγος) Ν. Ζαψαλή (Αγγλικής), , Γ. Βαϊοπούλου (Φιλόλογος), Γ. Φιλίππου (Χημικός). Ακολουθούν φωτογραφίες:

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολύ ενδιαφέροντα θεάματα όπως    «Τα θαύματα της Μηχανικής»  σε 3-D στο Κοσμοθέατρο, «Ο θαυμαυστός κόσμος του Σύμπαντος» σε 3-D στο Πλανητάριο καθώς και να ξεναγηθούν στις πολύ ενδιαφέρουσες εκθέσεις. Οι εκθέσεις περιελάμβαναν το εκθετήριο Αυτοκινήτων, το Τεχνοπάρκο το οποίο περιλαμβάνει σε μία έκταση 450m2 , 40 εκθέματα, τα οποία αναφέρονται σε μια ποικιλία επιστημονικών θεμάτων, όπως ο ηλεκτρισμός, ο μαγνητισμός, η οπτική, η μηχανική κ.ά. και τέλος το μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας με εκθέματα όπως ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, κ.α.

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>