Παρουσιάσεις προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων 2018-19

Την Πέμπτη 23-5-2019 πραγματοποιήθηκε  στο σχολείο μας η γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς 2018-19.

Στο πρώτο μέρος έγινε παρουσίαση των περιβαλλοντικών και πολιτιστικών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν την φετινή χρονιά. Η παρουσίαση έγινε από τους μαθητές και όλες οι ομάδες είχαν κάτι πρωτότυπο και ενδιαφέρον να δείξουν όπως παρουσιάσεις Power Point, βίντεο Αφίσες, Κολάζ, μακέτα. Τα προγράμματα που παρουσιάστηκαν είναι:

  1. ?Το κάλεσμα του Ήταυρου” στη λίμνη Κάρλα. Υπεύθυνοι καθηγητές: Ζαφείρη Ε,  Πυρώτη Χ, Σιδεράς Π
  2. “Ιστορικές καστροπολιτείες: οι άνθρωποι στον χώρο και στον χρόνο” Υπεύθυνοι καθηγητές:Γ. Βαϊοπούλου, Β. Ακράτου, Σ. Σιώμου
  3. ?Λίμνες – ποτάμια, μια σχέση ζωής? Υπεύθυνοι καθηγητές:Σ. Αμπράζης, Α. Καρνέζης, Δ. Αδάμου.
  4. ?Ρύπανση και δάσος -Δάσος και ρύπανση? Υπεύθυνοι καθηγητές: Γ Φιλίππου, Καρνέζης Α, Κατσαρου Ε., Β Κοιλούκου
  5. Αγγλική εφημερίδα “Youth Voice”, Υπεύθυνοι καθηγητές:Ν. Ζαψαλή, Β. Κοιλούκου , Ε. Ζαφείρη
  6. “Ο κόσμος της μουσικής, Γνωρίζω, Εκφράζομαι, Δημιουργώ” Μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης, Υπεύθυνοι καθηγητές: Κολόβα Μ, Σιδεράς Π.

Αναλυτικά τα προγράμματα θα τα δείτε στο μενού “Προγράμματα–> Περιβαλλοντικά ή Πολιτιστικά” της ιστοσελίδας μας.

 Ταυτόχρονα στο χώρο του σχολείου αναρτήθηκαν σε ταμπλώ αφίσες από την συμμετοχή μαθητών μας σε εκδηλώσεις για την Γαλλοφωνία 2019 και έργα μαθητών από το μάθημα των Καλλιτεχνικών

Στο δεύτερο μέρος της γιορτής, το εργαστήριο πληροφορικής του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων παρουσίασε την εργασία  των μαθητών με τίτλο «Robo-survivor» στο πλαίσιο της  εκπαιδευτκής  ρομποτικής.

Ακολούθησε αγώνας μεταξύ δύο ρομπότ EV3 αντιπροσωπεύοντας την κάθε ομάδα (μπλέ και κόκκινη), με στόχο, μετά το πέρασμα εμποδίων, να ευστοχήσουν σε δυο προσπάθειες για γκολ. Τα ρομπότ κατασκευάστηκαν ώστε με ένα ειδικό μηχανισμό να μπορούν να παίρνουν τις μπάλες από ειδικό σημείο και να προσπαθούν να επιτύχουν τέρματα.

Ο τερματισμός του νικητή- ρομπότ ελεγχόταν από το σύστημα Arduino ανάβοντας το αντίστοιχο led, αναγράφοντας στην οθόνη μήνυμα ανάλογου χρώματος και εκπέμποντας χαρακτηριστικό  ήχο.

Ο αγώνας, που παρουσιαζόταν και σε κεντρική οθόνη, ήταν συναρπαστικός με πολλές διακυμάνσεις και νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η μπλε ομάδα με σκορ 3-2. Δείτε το σχετικό βίντεο στο

 https://www.youtube.com/watch?v=Kfp5xI8oKWU

 Την ομάδα συντόνισαν οι καθηγητές:Χ. Παπαδούλης ΠΕ-86, Ε. Ζαφείρη ΠΕ-86, Δ. Θεοχάρης ΠΕ-03. Περισσότερες πληροφορίες στο μενού “Δραστηριότητες” –> “Εκπαιδευτική Ρομποτική”.

 Ακολούθως η χορωδία του σχολείου παρουσίασε αγαπημένα τραγούδια και ενθουσίασε τους μαθητές. Την επιλογή και το συντονισμό έκαναν οι καθηγητές Κολόβα Μ. Τυρνενόπουλος Γ.

 Ακoλούθησε η γιορτή αποφοίτησης της Γ τάξης που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου. Ο σύλλογος πρόσφερε αναμνηστικά στους αποφοίτους και κεράσματα σε όλους τους μαθητές μας.

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.