Μαθητικοί λογαριασμοί μαθητών/ριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο-Επείγον!

sch_bΤο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο παρέχει προσωπικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) στους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. H χρήση μαθητικού λογαριασμού είναι απαραίτητη για την απευθείας επικοινωνία του σχολείου με τους μαθητές και τις μαθήτριες όποτε απαιτείται, αλλά και για την εγγραφή των μαθητών/τριών στις ηλεκτρονικές τάξεις (e-class και e-me) που χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί για την υλοποίηση ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

Για τους παραπάνω αυτούς σκοπούς,

καλούνται οι γονείς / κηδεμόνες των μαθητών/ριών που δεν έχουν πραγματοποιήσει εγγραφή των παιδιών τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, να το πράξουν άμεσα πατώντας στον σύνδεσμο

https://register.sch.gr/students/

ακολουθώντας τις οδηγίες που βρίσκονται αναλυτικά στον παρακάτω σύνδεσμο (https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf)

Κατά τη διαδικασία εγγραφής θα ζητηθεί ο αριθμός μητρώου του/της μαθητή/ριας που έχει στο σχολείο. Για τους/τις μαθητές/ριες της Ά τάξης ο αριθμός μητρώου μπορεί να ζητηθεί από το σχολείο με σχετικό e-mail στη διεύθυνση mail@1gym-trikal.tri.sch.gr , στο οποίο θα πρέπει να αναφέρεται οπωσδήποτε το ονοματεπώνυμο του/της μαθητή/ριας ή στο τηλέφωνο του σχολείου 24310-20099.

Επισημαίνεται ότι δεν θα πρέπει να εγγραφούν όσοι/ες έκαναν την εγγραφή τους κατά την προηγούμενη χρονιά, ακόμα κι αν οι μαθητές/ριες φοιτούσαν σε άλλο Γυμνάσιο ή στο Δημοτικό.

Σε περίπτωση που κάποιος/α έχει πραγματοποιήσει εγγραφή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και

A) γνωρίζει το όνομα χρήστη αλλά όχι τον κωδικό πρόσβασης, μπορεί να προχωρήσει σε διαδικασία ανάκτησης κωδικού από την σελίδα

       https://register.sch.gr/password/reset_password/

Στη διαδικασία της ανάκτησης είναι απαραίτητη η συνδρομή του γονέα/κηδεμόνα μιας και πρόκειται να αξιοποιηθεί η εναλλακτική διεύθυνση e-mail(δηλαδή αυτή του γονέα/κηδεμόνα) που δήλωσε κατά την αρχική εγγραφή.

Β) δεν θυμάται ούτε το όνομα χρήστη ούτε τον κωδικό, θα πρέπει να έρθει σε επικοινωνία με τον διαχειριστή μαθητικών λογαριασμών του σχολείου του/της(τον πληροφορικό του τμήματος) ώστε να πληροφορηθεί το όνομα χρήστη και να προχωρήσει στη διαδικασία ανάκτησης των στοιχείων πρόσβασης με τον ίδιο τρόπο που περιγράφεται ακριβώς πιο πάνω.

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Γονείς, Μαθητές. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.