Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων.

Ιδιωτικότητα και προσωπικά δεδομένα στην ψηφιακή εποχή

Η  28η  Ιανουαρίου  έχει  θεσπιστεί  ως  Παγκόσμια  Ημέρα  Προστασίας  των  Προσωπικών Δεδομένων,  με  πρωτοβουλία  του  Συμβουλίου  της  Ευρώπης  και  την  υποστήριξη  της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με  την  ιδιωτικότητα  και  τα  προσωπικά  δεδομένα.

Σε  αυτό  το  πλαίσιο,  την Παρασκευή 28-01-2022 διεξήχθη  το διαδικτυακό  διαδραστικό  εργαστήριο  «Ο  GDPR  και  οι  40  κλέφτες»,  στα 2 εργαστήρια Πληροφορικής του σχολείου μας με μαθητές της Α’ και Β’ Γυμνασίου .

Το εργαστήριο,  συνδυάζει χιούμορ και φαντασία και παρουσιάστηκε με κατανοητό και διασκεδαστικό τρόπο θέματα σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (γνωστό ως GDPR) και τα  θεμελιώδη  δικαιώματα  και  ελευθερίες  που  αυτός  διασφαλίζει  για όλους τους  πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βασικός στόχος του εργαστηρίου είναι  να αποτελέσει τροφή για (δημιουργική) σκέψη, καθώς και μια όμορφη ψυχαγωγική εμπειρία για τους μαθητές.

Τον συντονισμό και την παιδαγωγική, ανέλαβαν οι καθηγητές Πληροφορικής του σχολείου κ. Ζαφείρη Ευαγγελία και Καππάς Κωνσταντίνος, και διεξήχθει σε ζωντανή σύνδεση (μέσω της πλατφόρμας Zoom) με άλλα 200 περίπου σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.