Δράση περιβαλλοντικής ομάδας για το κλείσιμο του προγράμματος «Κύκλος είναι και γυρίζει και μορφή άλλη χαρίζει-Μείωση-Επαναχρησιμοποίηση-Ανακύκλωση»

Την Πέμπτη 26/5/2022, η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας που υλοποιεί  το πρόγραμμα «Κύκλος είναι και γυρίζει και μορφή άλλη χαρίζει- Μείωση-Επαναχρησιμοποίηση-Ανακύκλωση», κλείνοντας το φετινό  πρόγραμμα οργάνωσε εργαστήριο επαναχρησιμοποίησης υλικών στην αυλή του σχολείου.  Στόχος της δράσης ήταν να προωθηθεί στη σχολική κοινότητα η ιδέα της επαναχρησιμοποίησης αντικειμένων μέσα από το μετασχηματισμό τους σε άλλης χρήσης αντικείμενα, και στη συγκεκριμένη περίπτωση μέσα από τη διακόσμησή τους να τους δοθεί μια «δεύτερη ζωή».

Στη δράση συμμετείχαν πάνω από 30 μαθητές του σχολείου μας οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν από τα μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας στην τεχνική διακόσμησης γυάλινων αντικειμένων με  χρήση χαρτοπετσετών (decoupage). Τα προς διακόσμηση αντικείμενα έφεραν οι ίδιοι οι μαθητές  ενώ όλα τα υπόλοιπα υλικά διατέθηκαν από την περιβαλλοντική ομάδα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, διάχυτος υπήρξε ο ενθουσιασμός τόσο μεταξύ όλων των συμμετεχόντων όσο και των μαθητών που παρακολούθησαν τμήματα της διαδικασίας σαν θεατές..

1-στιγμιότυπο εργαστηρίου2-στιγμιότυπο εργαστηρίου3-ομαδα

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>