“Ταπερίστας: Φαγητό από …σπίτι”

Υπεύθυνες καθηγήτριες

Ανθή Γκουγκουστάμου ΠΕ-04.04, Ευαγγελία Ζαφείρη ΠΕ-86, Νικολέττα Ζαψαλή ΠΕ-07

Το σχολείο μας έχει ενταχθεί στο Σχολικό Δίκτυο Δράσης “Ταπερίστας” το οποίο υλοποιείται για δεύτερη σχολική χρονιά και απευθύνεται στους μαθητές και εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το δίκτυο  έχει εθνική εμβέλεια και  διαρκεί από το Νοέμβριο 2022 έως το Μάιο 2023.
Υλοποιείται σε τρεις φάσεις: Διερευνητική (Α ́ Φάση), Εφαρμογής (Β ́ Φάση) και Διάχυσης (Γ ́ Φάση). Κάθε φάση της Δράσης χαρακτηρίζεται από τις βιωματικές, ατομικές ή ομαδικές δραστηριότητες, τη διάδραση μεταξύ των μελών της ομάδας αλλά και των μελών ομάδων διαφορετικών σχολείων και την ανατροφοδότηση. Η διάρκεια της κάθε φάσης θα αποφασίζεται από τον/την ή τους/τις εκπαιδευτικούς ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες, γνωστικές και άλλες, κάθε ομάδας. Είναι σημαντικό, όμως, η φάση της
εφαρμογής και ανάπτυξης της καλής πρακτικής υιοθέτησης σπιτικού δεκατιανού, σε σκεύος πολλών χρήσεων να έχει μεγάλη διάρκεια, με στόχο να γίνει τρόπος ζωής.

Στο πλαίσιο λοιπόν του προγράμματος Αγωγής Υγείας “Ταπερίστας: Φαγητό από …σπίτι” την Τετάρτη 29/3/2023 τα τμήματα Α2 και Α3 του σχολείου μας επισκέφτηκαν το τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό τη συνοδεία των καθηγητών κ.κ. Ευαγγελίας Ζαφείρη, Σπύρου Παπανικολάου, Ανθής Γκουγκουστάμου. Εκεί, υπό την επίβλεψη του επίκουρου καθηγητή κ. Μωρρέ, δύο τελειόφοιτες φοιτήτριες μας μίλησαν για τη χρησιμότητα και τις ευεργετικές ιδιότητες του δεκατιανού, τόσο για τη σωματική, όσο και για την ψυχική μας υγεία. Επιπλέον, μας ενημέρωσαν για τη σημασία των υγιεινών σνακ και της ενυδάτωσης. Στο τέλος απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις μαθητών και καθηγητών.

ΤμήμαΔιαιτολογιας

Εκ μέρους του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων ευχαριστούμε τον Επίκουρο καθηγητή κύριο Μωρρέ και τις φοιτήτριες που μας έκαναν αυτή την παρουσίαση.