Πληροφορική Γυμνασίου

mwplogo1

Στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής της Γ Γυμνασίου, θα χρησιμοποιήσουμε το περιβάλλον προγραμματισμού MicroWorls Pro, που χρησιμοποιεί τη γλώσσα προγραμματισμού Logo.

Τι είναι το MicroWorlds Pro;

g-gym-2Το MicroWorlds Pro είναι ένα προγραμματιστικό πολυμεσικό περιβάλλον, δηλαδή ένα πρόγραμμα με το οποίο μπορούμε να δημιουργούμε προγράμματα και πολυμεσικές εφαρμογές. Το MicroWorlds Pro ανήκει στην κατηγορία των εκπαιδευτικών λογισμικών και είναι κατάλληλο για ανάπτυξη συνθετικών εργασιών.

Επειδή το  MicroWorlds Pro ανήκει στην κατηγορία των ανοιχτών περιβαλλόντων μάθησης (είναι δωρεάν δηλαδή) μπορείτε να το κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο :

Microworlds-Pro

Το λογισμικό Scratch

scratch-dance2

 

Ένα άλλο πρόγραμμα που χρησιμοποιείται στα πλαίσια του μαθήματος της πληροφορικής είναι το δωρεάν λογισμικό scratch. Το scratch είναι μία νέα γλώσσα προγραμματισμού με την οποία μπορούμε να φτιάχνουμε τις δικές μας διαδραστικές ιστορίες, τα δικά μας παιχνίδια εύκολα και γρήγορα, ενώ παράλληλα θα συζητάμε για βασικές αρχές του προγραμματισμού.
Κατεβάστε το scratch στον υπολογιστή σας και εξασκηθείτε στον προγραμματισμό, φτιάχνοντας το δικό σας παιχνίδι…ή μπορείτε απλώς να μπείτε στον online editor του προγράμματος πατώντας εδώΤέλος μπορείτε να βρείτε το  σχολικό βιβλίο προσαρμοσμένο σε συντακτικό scratchπατώντας στον σύνδεσμο.

Το λογισμικό Robomind

robo-edsoft

To RoboMind είναι μία νέα, δωρεάν και πολύ απλή εκπαιδευτική γλώσσα προγραμματισμού για αρχάριους χρήστες, που βοηθάει τους μαθητές και τους εξοικειώνει με τα βασικά του προγραμματισμού μέσα από ένα διασκεδαστικό γραφικό περιβάλλον δίνοντας εντολές σε ένα ρομπότ. Εκτός από την εισαγωγή σε δημοφιλείς τεχνικές προγραμματισμού, οι μαθητές μαθαίνουν για το πως λειτουργεί η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη.

Για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το συγκεκριμένο πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Για σημειώσεις του Robomind robomind1

3ος Πανελλήνιος διαγωνισμός scratch-“Σκατσάροντας με έναν μύθο”

Καταγραφή

 

Για να διαβάσετε πληροφορίες σχετικά με το θέμα και τους όρους του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Scratch πατήστε εδώ.