Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Αγαπητοί κηδεμόνες,

Πρώτα απ” όλα σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει σχετική ιστοσελίδα για τον Σύλλογο στο σύνδεσμο https://sgk1ogymtrik.wordpress.com/

Επιπλέον, σας γνωρίζουμε ότι στο σχολείο μας για το σχολ. έτος 2016-17 λειτουργεί  Ε.Δ.Ε.Α.Υ. (Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης) που αποτελεί έναν νέο καινοτόμο θεσμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Στηρίζεται στις νέες αντιλήψεις και τις πρακτικές που επιτάσσουν Διεθνείς Συμβάσεις για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και για την εκπαίδευση των παιδιών (Ν. 2101, ΦΕΚ 192Α/1992), τα δικαιώματα που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν στα διάφορα στάδια εξέλιξής τους.

Η Ε.Δ.Ε.Α.Υ. απαρτίζεται από τον Καθηγητή Ειδικής Αγωγής, τον Ψυχολόγο, τον Κοινωνικό Λειτουργό και έχει στενή συνεργασία με τον υπεύθυνο καθηγητή του τμήματος του σχολείου. Έχει στόχο τη διεπιστημονική ? διαφοροποιημένη υποστήριξη και ενίσχυση των μαθητών, του σχολείου και του εκπαιδευτικού στο κοινό σχολείο.  Όλες οι πράξεις, οι ενέργειες και οι εισηγήσεις της Ε.Δ.Ε.Α.Υ. έχουν εκπαιδευτικό προσανατολισμό και αποσκοπούν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών  και στη βελτίωση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους.

Το προσωπικό της Ε.Δ.Ε.Α.Υ. δραστηριοποιείται στο πλαίσιο διαδικασίας της διαγνωστικής εκπαιδευτικής αξιολόγησης στο σχολείο με στόχο την υποστήριξή του:

  • στην αντιμετώπιση των δυσκολιών ή εμποδίων και στην επίλυση των προβλημάτων εκπαίδευσης
  • στην ανταπόκριση στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών
  • στην ανάπτυξη ενός σχολείου για όλους τους μαθητές χωρίς διακρίσεις.

Η συναίνεση και η συνεργασία σας ως γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου διασφαλίζει την επίτευξη του κοινού στόχου μας, που δεν είναι άλλος από την εκπαιδευτική και κοινωνικο-συναισθηματική ανάπτυξη του μαθητή.

Το προσωπικό της Ε.Δ.Ε.Α.Υ. θα βρίσκεται στο σχολείο μας κάθε Πέμπτη. Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, παρακαλώ επικοινωνήστε με τη διεύθυνση του σχολείου.

 

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής

Παπαδούλης Χρήστος

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>