Ενημέρωση για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Δήμος Τρικκαίων να επιτύχει η πόλη των Τρικάλων να γίνει Κλιματικά Ουδέτερη ως το 2030

Την Τετάρτη 3/4/2024 επισκέφθηκε το σχολείο μας (1ο Γυμνάσιο Τρικάλων) η κ. Κωνσταντίνα Ζαχαρή, πολιτικός μηχανικός, ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Σακκά, υπεύθυνη για δράσεις ενημέρωσης σε σχολεία σχετικά με την κλιματική ουδετερότητα.

Η κ. Ζαχαρή ενημέρωσε μαθητές του σχολείου μας για τη συμμετοχή του Δήμου μας – μαζί με άλλες 5 ελληνικές πόλεις – στην Ευρωπαϊκή Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις μέχρι το 2030» που έχει σαν τελικό στόχο οι 100 επιλεγμένες πόλεις να συνεργαστούν μεταξύ τους και να λειτουργήσουν ως πρότυποι κόμβοι καινοτομίας για όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις, αναπτύσσοντας ένα αποθετήριο καλών πρακτικών που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής. Στα πλαίσια της ενημέρωσης αυτής, παρουσιάστηκαν στους μαθητές οι έξι τομείς παρεμβάσεων που έχει σχεδιάσει ο Δήμος Τρικκαίων και αφορούν τόσο σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, επανασχεδιασμού του αστικού περιβάλλοντος και χρήσης ευφυών τεχνολογικών συστημάτων παράλληλα με τη βιώσιμη κινητικότητα όσο και την ανάπτυξη της πράσινης και κυκλικής οικονομίας σε συνδυασμό με δράσεις για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και την αλλαγή της συμπεριφοράς των πολιτών.

Η δράση αυτή οργανώθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Χημείας Γ΄ Γυμνασίου, του περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιείται στο σχολείο μας με τίτλο «Κλιματική αλλαγή: από το πώς και το γιατί, στο τι θα κάνουμε εμείς…» και του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning με τίτλο «Green Lanterns» που ασχολείται με την κλιματική αλλαγή και στο οποίο το σχολείο μας συνεργάζεται με 18 ακόμα σχολεία από 7 χώρες. Υπεύθυνη των δράσεων είναι η καθηγήτρια του σχολείου μας Γκουγκουστάμου Ανθή ΠΕ04.

Ευχαριστούμε θερμά το Γραφείο του Δημάρχου και ειδικά την κ. Κωνσταντίνα Ζαχαρή για την εξαιρετική δράση ενημέρωσης σε ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.