«Χορωδιακό Μουσικό Εργαστήρι»

Πρόγραμμα  σχολικού έτους 2022-2023

 «Χορωδιακό Μουσικό Εργαστήρι»

Η χορωδία του 1ου Γυμνασίου κατά την σχ.  Χρονιά 2022 – 2023 στα πλαίσια του προγράμματος  «Χορωδιακό Μουσικό Εργαστήρι» με υπεύθυνη την μουσικό του σχολείου Κολόβα Μαρία, πραγματοποίησαν τις εξής δράσεις:

 

1)Επίσκεψη στο ΠΑΜΑΚ στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης

Αρχικά, οι μαθητές πληροφορήθηκαν  για τη χρονολογία ίδρυσης, τους κλάδους, τις κατευθύνσεις, τις πτυχιακές εξετάσεις, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά προγράμματα καθώς και για τα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus. Στη συνέχεια,  ξεναγήθηκαν στην Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη όπου ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη Βιβλιοθηκονόμο σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρονται εκεί στους φοιτητές, στο εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και σε εξωτερικούς χρήστες.

Μετά την περιήγηση και ξενάγηση στους χώρους του Πανεπιστημίου, η χορωδία, στο αμφιθέατρο της σχολής, παρακολούθησε αλλά και  συμμετείχε σε ένα προκαθορισμένο χορωδιακό  μάθημα  διδασκαλίας της κ. Μελιγκοπούλου Μαρίας – Έμμα (Επίκουρος καθηγήτρια στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης) όπου επέδειξε  ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εκπαιδευτική αυτή δράση.

Φωτογραφίες εδώ : Η χορωδία του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων στο ΠΑΜΑΚ

 

2) Ξενάγηση στο Μουσείο Τσιτσάνη

Φωτογραφίες εδώ : Ξενάγηση στο Μουσείο Τσιτσάνη

 

 3) Η χορωδία ηχογραφεί  τον κανόνα «Dona nobis Pacem»  ( Δώσε μας ειρήνη)  στο στούντιο του Μουσείου Τσατσάνη.

Βίντεο Χορωδίας: DONA NOBIS

 

4) Συμμετοχή της χορωδίας στις γιορτές του σχολείου μας

Βίντεο από την γιορτή των Χριστουγέννων: Πενέματα Χίου

Βίντεο από 25η Μαρτίου: Κορίτσια του Μεσσολογγιού