Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Planet Physics

Την περασμένη Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήσαμε μαζί με το Β4,  μία επίσκεψη στο Τζαμί της πόλης με σκοπό να ξεναγηθούμε στην διαδραστική έκθεση φυσικής του Planet Physics και να γνωρίσουμε καλύτερα τον κόσμο της φυσικής!

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία που μάς κατέπληξε και σίγουρα άξιζε τον κόπο!

«Ήταν μια ευκαιρία να δούμε την φυσική με άλλο μάτι, πέρα από τετράδια  και θρανία»,όπως αναφέρει μια μαθήτρια της Ά Τάξης.

Θα θέλαμε να αναφερθούμε στα πιο εντυπωσιακά, κατά την άποψη των μαθητών, εκθέματα τα οποία ήταν οι αιωρούμενες μπάλες, το πλάσμα, το τσουνάμι, το σιδηρομαγνητικό υλικό και το φαινόμενο της κβαντικής αιώρησης αλλά κι άλλα τα οποία δεν είχαμε ξαναδεί, δεν είχαμε ξανακούσει και πραγματικά μάς μάγεψαν. Ιδιαίτερα το πλάσμα με τα χρώματα και την ιδιομορφία του σχήματός του και ο τρόπος που αντιδρούσε στο άγγιγμα του φωτόσπαθου ήταν εκείνο το οποίο μάς προκάλεσε τη μεγαλύτερη εντύπωση!

Φυσικά και το πείραμα ψύχους, χρησιμοποιώντας το υγρό άζωτο (με σημείο βρασμού -200ο C), ήταν εκπληκτικό και σε περιπτώσεις όπως αυτές του ξηραμένου φύλλου ή του μπαλονιού μάς άφησε με ανοιχτό το στόμα! Ήταν πραγματικά μία τόσο εποικοδομητική επίσκεψη τόσα πολλά να δει και να μάθει κανείς που πολύ ευχαρίστως θα κάναμε κάτι παρόμοιο στο μέλλον!

Οι μαθήτριες του Α3,

Αδάμου Ευτυχία &

Μανθοπούλου Ευαγγελία