Οδηγίες για Webex

Στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η «σύγχρονη» εκπαίδευση γίνεται μέσα από την πλατφόρμα Webex.

Ο κάθε μαθητής θα μπορεί να συνδεθεί στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Webex, την προγραμματισμένη ώρα, εισάγοντας το όνομα, το επώνυμό του και το τμήμα, προκειμένου να τον αναγνωρίσει ο καθηγητής. Κατόπιν επιλέγει το «Join meeting». Στη συνέχεια θα περιμένει μέχρι ο αντίστοιχος εκπαιδευτικός να ξεκινήσει τη διαδικασία διδασκαλίας.

Ο μαθητής μπορεί να συνδεθεί από σταθερό υπολογιστή, λάπτοπ, τάμπλετ, κινητό (smartphone) ή σταθερό τηλέφωνο. Προαιρετικά ο μαθητής μπορεί να διαθέτει μικρόφωνο και κάμερα. Παρ? όλα αυτά για να μην παρενοχλείται η εκπαιδευτική διαδικασία οι κάμερες και τα μικρόφωνα θα είναι απενεργοποιημένα κατά την είσοδο.

Σε σταθερό υπολογιστή ή λάπτοπ δε χρειάζεται να εγκαταστήσουν κάποια εφαρμογή, παρά μόνο να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, η εγκατάσταση της εφαρμογής μπορεί να εξυπηρετεί καλύτερα κάποιους χρήστες. Οι χρεώσεις για αυτές τις εφαρμογές καθώς και όσες σχετίζονται με το σχολείο θα είναι μηδενικές  σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:  https://www.minedu.gov.gr/news/44583-06-04-20-xoris-xreosi-apo-kinita-diktya-i-prosvasi-se-psifiakes-platformes-gia-tin-eks-apostaseos-ekpaidefsi-2

Για αναλυτικές Οδηγίες πατήστε Οδηγός Μαθητή για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Παρακαλούμε να παρακολουθείτε καθημερινά το email και την ιστοσελίδα του σχολείου για ενημέρωση.