Εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση: μια καινούργια πραγματικότητα

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ήδη υλοποιείται από τους εκπαιδευτικούς του 1ου  Γυμνασίου Τρικάλων και έχει δύο μορφές: Την Ασύγχρονη Εκπαίδευση που πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής τάξης του (ΠΔΣ) Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (e-class ή η-τάξη) και τη Σύγχρονη που λειτουργεί μέσω της πλατφόρμας  Webex. Την επιλογή του/των τρόπου/ων που θα χρησιμοποιήσει την έχει ο εκπαιδευτικός που διδάσκει το μάθημα.

Για να λειτουργήσει πιο αποδοτικά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε πώς  λειτουργεί και να έχουμε υπόψη τα εξής:

Έχετε κάνει την εγγραφή σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και σας δόθηκε ένα όνομα χρήστη (username) και εσείς ορίσατε έναν κωδικό εισόδου (password). Με αυτά τα στοιχεία θα συνδέεστε στο ΠΣΔ και την e-class.

Αυτόματα δημιουργήθηκε και ένα νέο, προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) για τους μαθητές που έκαναν εγγραφή. Το νέο αυτό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) έχει σαν πρόθεμα το όνομα χρήστη του μαθητή και ακολουθεί @sch.gr  Έτσι αν το όνομα χρήστη του μαθητή είναι π.χ.  a123456 το νέο του email θα είναι a123456@sch.

Αυτό είναι το επίσημο e-mail των μαθητών. Θα πηγαίνετε στη σελίδα εισόδου:   https://webmail.sch.gr/login.php  και θα το ανοίγετε κάθε μέρα με το username και το password που σας δόθηκε από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, γιατί μέσα από αυτό θα έρχονται πληροφορίες, ανακοινώσεις, σύνδεσμοι για τηλεδιάσκεψη, μαθήματα, ανατροφοδότηση και ό,τι άλλο πρέπει το σχολείο ή οι καθηγητές να στείλουν στον μαθητή.

Σιγά σιγά μαθαίνουμε τα καινούρια εργαλεία και προχωράμε! Καλό μάθημα!

Να προσέχετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας!

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Μαθητές. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.