Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κ.Ε.ΠΕ.Α Μουζακίου

Την Παρασκευή 1/4/2022 οι μαθητές του σχολείου μας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα «Κύκλος είναι και γυρίζει και μορφή άλλη χαρίζει- Μείωση-Επαναχρησιμοποίηση-Ανακύκλωση» επισκέφθηκαν το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Μουζακίου (Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μουζακίου).

Τα μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας μαζί με τις συνοδούς εκπαιδευτικούς παρακολούθησαν το πρόγραμμα του  Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μουζακίου για την ανακύκλωση με τίτλο «Ανακύκλωση: Θέλω – Μπορώ – Συμμετέχω». Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, ενημερώθηκαν για το Κ.ΕΠΕ.Α.  και τις δραστηριότητές του και  ξεναγήθηκαν στους χώρους του και τα εκθέματά του. Ακολούθησε παρουσίαση και συζήτηση σχετικά με τις επιπτώσεις στο περιβάλλον του υπερκαταναλωτικού τρόπου ζωής που έχουμε υιοθετήσει στον «αναπτυγμένο» κόσμο που καθιστούν επιτακτική  την ανάγκη μείωσης της κατανάλωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης. Οι συμμετέχοντες πήραν ιδέες για τρόπους επαναχρησιμοποίησης υλικών αγαθών μέσω μετασχηματισμού της μορφής τους και αλλαγής χρήσης τους και ήρθαν σε επαφή με τις δυνατότητες ανακύκλωσης όσων απορριμμάτων δεν μπορούν πια να χρησιμοποιηθούν εκ νέου ως έχουν. Κατόπιν συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες όπως η καταγραφή επαναχρησιμοποιούμενων αγαθών και του τρόπου επαναχρησιμοποίησής τους στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της περιοχής.

Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη της ομάδας του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μουζακίου για τη ζεστή φιλοξενία τους και τις ευκαιρίες μάθησης που μας πρόσφεραν.

20220401_090015_optimizeddsc09028_optimized (1)20220401_123602-(2)_optimized

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.