Οδηγίες προς τους μαθητές για το Webex (σύγχρονη διδασκαλία)

Αγαπητοί μαθητές και γονείς,

Στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η «σύγχρονη» εκπαίδευση γίνεται μέσα από την πλατφόρμα Webex. Οι καθηγητές, σε συνεργασία με το σχολείο, ορίζουν  τον τρόπο και το χρόνο της διαδικτυακής συνάντησης με τους μαθητές τους και ενημερώνονται από τον εκπαιδευτικό μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο νέο τους e-mail για την ημέρα και ώρα της συνάντησης. Στο ίδιο e-mail τους  κοινοποιείται ένας σύνδεσμος  που πρέπει να επιλέξουν για να την παρακολουθήσουν το μάθημα του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού.

Ο κάθε μαθητής θα μπορεί να συνδεθεί στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Webex, την προγραμματισμένη ώρα, εισάγοντας το όνομα, το επώνυμό του και το τμήμα, προκειμένου να τον αναγνωρίσει ο καθηγητής. Κατόπιν επιλέγει το «Join meeting». Στη συνέχεια θα περιμένει μέχρι ο αντίστοιχος εκπαιδευτικός να ξεκινήσει τη διαδικασία διδασκαλίας.

Ο μαθητής μπορεί να συνδεθεί από σταθερό υπολογιστή, λάπτοπ, τάμπλετ, κινητό (smartphone) ή σταθερό τηλέφωνο. Προαιρετικά ο μαθητής μπορεί να διαθέτει μικρόφωνο και κάμερα. Παρ? όλα αυτά για να μην παρενοχλείται η εκπαιδευτική διαδικασία οι κάμερες και τα μικρόφωνα θα είναι απενεργοποιημένα κατά την είσοδο.

Σε σταθερό υπολογιστή ή λάπτοπ δε χρειάζεται να εγκαταστήσουν κάποια εφαρμογή, παρά μόνο να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, η εγκατάσταση της εφαρμογής μπορεί να εξυπηρετεί καλύτερα κάποιους χρήστες. Οι χρεώσεις για αυτές τις εφαρμογές καθώς και όσες σχετίζονται με το σχολείο θα είναι μηδενικές  σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:  https://www.minedu.gov.gr/news/44583-06-04-20-xoris-xreosi-apo-kinita-diktya-i-prosvasi-se-psifiakes-platformes-gia-tin-eks-apostaseos-ekpaidefsi-2

 Για αναλυτικές Οδηγίες πατήστε Οδηγός Μαθητή για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Παρακαλούμε να παρακολουθείτε καθημερινά το email και την ιστοσελίδα του σχολείου για ενημέρωση.
Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες, δεν λαμβάνετε e-mail, ή χρειάζεστε βοήθεια ή δεν καταλαβαίνετε,  στέλνετε ένα e-mail στο σχολείο στο: mail@1gym-trikal.tri.sch.gr
Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Γονείς, Μαθητές. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.