Συμμετοχή του σχολείου στο φεστιβάλ καινοτομίας ΘΕΤΑΛΩΣ

Στις 19 Απριλίου 2024 διεξήχθη το φεστιβάλ καινοτομίας «Ο Θε-ΤΑΛΩΣ συναντά τα e-Trikala» στο οποίο το 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων έκανε αισθητή την παρουσία του. Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από την Β/θμια και Α/θμια Εκπαίδευση ν. Τρικάλων, υπό την αιγίδα του δήμου Τρικκαίων.

Ομάδα 50 μαθητών του σχολείου μας με συνοδούς καθηγητές την κ. Ελ. Γιοντζή, την κ. Ε. Ζαφείρη και τον κ. Απ. Τσακίρη, επισκέφθηκαν τους χώρους του φεστιβάλ και ενημερώθηκαν για τις καινοτόμες δράσεις του κάθε συμμετέχοντος σχολείου.

Το 1ο Γυμνάσιο συμμετείχε με ένα καινοτόμο  πρόγραμμα 3D σχεδίασης  διαστημικής βάσης στη Σελήνη. Συγκεντρώσαμε μία ομάδα μαθητών-εξερευνητών του διαστήματος για να δημιουργήσουμε έναν διαστημικό βιότοπο για τους αστροναύτες του μέλλοντος.

Το εργαλείο που χρησιμοποιήσαμε για τη σχεδίαση της διαστημικής μας βάσης ήταν η εφαρμογή Tinkercad. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές μας εξέφρασαν τη δημιουργικότητά τους στον τομέα του προγραμματισμού και της τρισδιάστατης σχεδίασης. Παρουσιάστηκαν σχέδια-εργασίες των μαθητών  Βασίλη Κουτούμπα Γ3, Άγγελου Κοπάδη Γ3, Γιώργου Ξάνθη Α3, Αποστόλη Πούλιου Α3 και  Δημήτρη Γκόντα Α2. Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η κ. Ε. Ζαφείρη, καθηγήτρια πληροφορικής.

Δείτε το σχετικό βίντεο στο https://drive.google.com/file/d/15NBCSzHt9-_w0XM2F5zfxCusAgHPiZe1/view?usp=sharing

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.