Δράση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 στις 6/2/2018, το 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων (Α τάξη) επισκέφθηκε τη ΣΕΦΑΑ Τρικάλων.

Η Ημέρα  Ασφαλούς  Διαδικτύου γιορτάζεται παγκοσμίως τον Φεβρουάριο κάθε έτους για να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας για παιδιά και νέους και να εμπνεύσει μια εθνική συζήτηση. Γιορτάζοντας τη θετική δύναμη του διαδικτύου, το θέμα της φετινής Ημέρας ?Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου το σεβασμό:  Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινάει από εσένα? ενθαρρύνει όλους να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα, να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου, να φέρει τους ανθρώπους κοντά.

Οι μαθητές στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της σχολής είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα ασφάλειας και εθισμού στο Διαδίκτυο από τους κ.κ. Νικόλαο  Διγγελίδη (αναπληρωτή καθηγητή), Βασίλειο Μπούγλα (Ε.Δ.Ι.Π.) και Παναγιώτη Σακελλαρίου. Επίσης οι μαθητές παρουσίασαν την εργασία με την οποία είχαν λάβει μέρος στο Διαγωνισμό για την ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στο πλαίσιο των δράσεων του Saferinternet.gr  με θέμα «Αρχαία Ελλάδα και Διαδίκτυο». Οι μαθητές έπρεπε να εμπνευστούν από την αρχαιότητα και τις διαφορές που υπάρχουν  σήμερα σε σχέση με την Αρχαία Ελλάδα, διαφορές που πηγάζουν από την εξέλιξη του διαδικτύου. Οι μαθητές που συνεργάστηκαν ήταν οι: Γιάννης Μοιριώρης, Σωτήρης  Μπαλωμένος, Μάριος Καλογράνας, Αθηνά Παπία και Στεφανία Παπαγγέλη.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί ήταν οι κ.κ. Χ. Παπαδούλης (ΠΕ-19), Ε. Ζαφείρη (ΠΕ-19), Μ. Μπακάση (ΠΕ-02), Χ. Πυρώτη (ΠΕ-01), Κ. Γκούτσιας (ΠΕ-03, Ειδικής Αγωγής).

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.