Επιστολή προς γονείς και κηδεμόνες

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

ο Σύλλογος των Καθηγητών του σχολείου, σας εύχεται καλή σχολική χρονιά με υγεία και καλή πρόοδο στα παιδιά σας.

 Τα παρακάτω  θέματα  αφορούν τη φοίτηση και τη διαγωγή των παιδιών σας και παρακαλείσθε να τα λάβετε σοβαρά υπόψη:

  • Η καθημερινή ώρα προσέλευσης των μαθητών είναι 08.00 π.μ. και η ώρα λήξης των μαθημάτων 13.35 μ.μ., όταν έχουν επτάωρο και 12.55 μ.μ. όταν έχουν εξάωρο.
  • Το όριο των απουσιών που μπορεί να κάνει κάποιος/α μαθητής/τρια είναι 114 για να χαρακτηρίζεται η φοίτησή του/της επαρκής. Η διάκριση σε απουσίες δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες έχει καταργηθεί.
  • Παρακαλούμε να ενημερώνετε τηλεφωνικά τη γραμματεία, νωρίς το πρωί, σε περίπτωση απουσίας του μαθητή, καθώς αυτό διευκολύνει το έργο μας.
  • Η ενημέρωση για τον αριθμό των απουσιών θα γίνεται από τον/την υπεύθυνο/νη καθηγητή/τρια του τμήματος, ηλεκτρονικά στα email σας ή με μηνύματα στα κινητά σας. Η ενημέρωση αυτή αρχίζει μόλις ο/η μαθητής/τρια σημειώσει 30 απουσίες. Σε περίπτωση  απουσίας του/της μαθητή/τριας, το σχολείο θα σας ειδοποιεί, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό.
  • Ενδιάμεσες ωριαίες απουσίες δε δικαιολογούνται και τιμωρούνται. Μπορούν να γίνουν μόνον για σοβαρούς λόγους και ύστερα από συνεννόηση του γονέα-κηδεμόνα με τη διεύθυνση του σχολείου.
  • Η συμπεριφορά των παιδιών πρέπει να είναι η πρέπουσα αλλιώς υπάρχει κίνδυνος επιβολής ποινής.
  • Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση κινητών και το κάπνισμα τόσο μέσα στο σχολείο, όσο και στην αυλή του.
  • Απαγορεύεται και τιμωρείται αυστηρά η έξοδος μαθητή/τριας από το σχολικό χώρο για οποιοδήποτε λόγο, εκτός αν υπάρξει άδεια από τη διεύθυνση ύστερα από συνεννόηση με το γονέα – κηδεμόνα.
  • Οι σχολικοί περίπατοι και οι σχολικές εορτές πραγματοποιούνται σε ημέρες και ώρες για τις οποίες οι μαθητές και εσείς ενημερώνεσθε νωρίτερα από την ημέρα πραγματοποίησής τους. Η επιστροφή στο σχολείο από τους σχολικούς περιπάτους γίνεται συνήθως νωρίτερα από τη λήξη του διδακτικού ωραρίου, ανάλογα με τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες και τη φυσική κατάσταση των μαθητών (από 11.30 π.μ. ως 12.00).
  • Οι σχολικές γιορτές (28ης Οκτωβρίου, 25ης Μαρτίου, 17ης Νοέμβρη, κ.α.) τελειώνουν περίπου στις 10.30 π.μ.
  • Μπορείτε να έρχεστε στο σχολείο ή να τηλεφωνείτε οποιαδήποτε εργάσιμη ώρα και μέρα. Μετά την οριστικοποίηση του προγράμματος θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του σχολείου και θα σας αποσταλεί σχετικό e-mail με τις καταλληλότερες ώρες που μπορείτε να βλέπετε τους καθηγητές και να ενημερώνεστε για την επίδοση των μαθητών.
  • Είναι σημαντικό το σχολείο να είναι ενημερωμένο για κάθε σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο/η μαθητής/τρια. Ιδιαίτερα προβλήματα υγείας πρέπει να είναι γνωστά στο σχολείο.
  • Σε περίπτωση διαζυγίου των γονέων πρέπει να κατατίθεται στο σχολείο αντίγραφο της δικαστικής απόφασης άσκησης επιμέλειας. Δεν αποκλείεται από το σχολικό χώρο ούτε από τη δυνατότητα ενημέρωσης για την πρόοδο του παιδιού του ο/η γονέας που διατηρεί τη γονική μέριμνα χωρίς να ασκεί επιμέλεια.
  • Είναι αυτονόητο ότι για οποιοδήποτε ζήτημα ενημερωθεί το σχολείο, είτε υγείας είτε οικογενειακό, ισχύει το απόρρητο, που διασφαλίζεται από τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων.
  • Σε περίπτωση απουσίας καθηγητή/τριας, το σχολείο θα αναπληρώνει την ώρα με απασχόληση με άλλο/άλλη καθηγητή/τρια και/ή με αναμόρφωση του ημερήσιου προγράμματος και/ή αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο την τελευταία ώρα. Σε ιδιαίτερες συνθήκες, όπως σε περίπτωση πολυάριθμης απουσίας καθηγητών η αποχώρηση μπορεί να γίνεται και νωρίτερα κατόπιν σχετικής ειδοποίησής σας.
  • Για την αποτελεσματική ενημέρωσή σας θα πρέπει να επικαιροποιείτε διαρκώς τα στοιχεία με τα οποία επικοινωνούμε μαζί σας (κινητό τηλέφωνο, e-mail, διεύθυνση).
  • Καθώς δεν υπάρχει συγκροτημένος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, σύντομα θα λάβετε πρόσκληση σχετικής συνέλευσης από τη Δ/νση του σχολείου. Παρακαλείσθε θερμά να σκεφτείτε σοβαρά την αναγκαιότητα συγκρότησης του συλλόγου σας.

Επιζητούμε τη συνεργασία σας, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους σε θέματα επίδοσης, φοίτησης και διαγωγής των παιδιών σας, καθώς και σε θέματα που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία της σχολικής μας κοινότητας.

                                                                                                            Τρίκαλα, 07-10-2023

                                                                                                                        Η Δ/ντρια

                                                                                                                  Θάλεια Κοπάδη

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.