Εκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο

Στις 11 και 12 Μαρτίου (Δευτέρα και Τρίτη) η ομάδα μαθητών του πολιτιστικού προγράμματος «Τα Κάστρα Της Ελλάδας»  (τμήματα Β2,Β3 και Β4) επισκέφτηκε το Ναύπλιο  με συνοδούς εκπαιδευτικούς την κ. Μαργαρίτη Θεοδώρα ΠΕ-83, Ζαφείρη Ευαγγελία ΠΕ-86 και Γιοντζή Ελένη ΠΕ-02. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο κάστρο του Παλαμηδίου, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Στις Μυκήνες επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό μουσείο τα εκθέματα του οποίου προέρχονται από τις ανασκαφές στην ακρόπολη των Μυκηνών. Πρόκειται για αντιπροσωπευτικά δείγματα της ζωής των Μυκηναίων, αλλά και των επιτευγμάτων του Μυκηναϊκού πολιτισμού, που επίδρασαν καθοριστικά στη δημιουργία του ελληνικού πολιτισμού των ιστορικών χρόνων.

Στο κάστρο του Παλαμηδίου ενημερώθηκαν σχετικά με την αρχιτεκτονική των βυζαντινών τειχών και την αξία των ιστορικών μνημείων.

Το βράδυ ακολούθησε νυχτερινή περιήγηση στα γραφικά σοκάκια της πόλης του Ναυπλίου. Το Ναύπλιο αποτέλεσε το 1823 την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους. Εδώ, ορκίστηκε η πρώτη κυβέρνηση και δολοφονήθηκε ο πρώτος κυβερνήτης, ο Καποδίστριας.

Την 2η μέρα της εκδρομής, η πολιτιστική ομάδα επισκέφθηκε το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Οι μαθητές θαύμασαν την ακουστική του χώρου αλλά και την αισθητική του. Πρόκειται για ένα ελληνιστικό θέατρο που διαθέτει κοίλο, ορχήστρα και σκηνικό οικοδόμημα.

Ήταν μία εποικοδομητική επίσκεψη η οποία άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις

                                        Οι μαθήτριες

Σωτηρία Γιοντζή Β3                                Κωνσταντίνα Ιωάννα Μαντζάνα Β2

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.