Η εκπαιδευτική μας επίσκεψη σε Έκθεση Ζωγραφικής

Στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning: “Life in our Town”  (Η ζωή στην πόλη μας) μαθητές του τμήματος Α4 του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς κ.κ. Ευαγγελία Ζαφείρη και Θεοδώρα Μαργαρίτη, επισκέφτηκαν  την Πέμπτη 25/1/2024, την  έκθεση «ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ: Από τον Γύζη έως το σήμερα». Η έκθεση φιλοξενήθηκε στη Στέγη Τέχνης και Πολιτισμού του Ιδρύματος Λεωνίδα Μακρή. Πρόκειται για έναν χώρο πολιτισμικού ενδιαφέροντος ο οποίος λειτουργεί ως πινακοθήκη

            Η έκθεση περιλάμβανε έργα πολύ μεγάλων ιστορικών ζωγράφων της νεοελληνικής τέχνης όπως ο Νικόλαος Γύζης, ο Περικλής Πανταζής, ο Κωνσταντίνος Παρθένης που δίδαξε και στη σχολή καλών τεχνών του Μoνάχου, ο Θεόδωρος Ράλλης κ.α., αλλά και σύγχρονων καλλιτεχνών όπως η Κάλλη Καστώρη, ο Κώστας Ντιός κ.α. Από την περιήγησή μας στον χώρο της έκθεσης   διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία όσον αφορά τα θέματα των έργων. Μέσα από τα έργα τους οι καλλιτέχνες εικονογραφούν το σήμερα, τη χαρά της έκφρασης, το πένθος του θανάτου και γενικά εικόνες από την καθημερινότητα.Ο επιμελητής της έκθεσης, κ. Μάνος Στεφανίδης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η γνώση της τέχνης μας, σύγχρονης και παλιότερης, δεν συνιστά απλή πολυτέλεια αλλά πράξη ουσιαστικής αυτογνωσίας. Ίσως την ύστατη μας ευκαιρία για αυτογνωσία. Αρκεί να έχουμε τη διάθεση να δούμε…».

Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από τον εικαστικό & χαράκτη, κ. Ηλία Κοτσίρα ο οποίος με πολύ υπομονή απάντησε στις παρατηρήσεις και τις απορίες μας.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας στην έκθεση αποδείχθηκε μία συναρπαστική εμπειρία που ξεπέρασε και τις πιο μεγάλες προσδοκίες μας. Μας γέμισε με όμορφες εικόνες και διεύρυνε τις γνώσεις μας. Όλοι μας ανυπομονούμε για την επόμενη σημαντική έκθεση που θα λάβει χώρα στην πόλη μας.

Οι μαθητές του τμήματος Α4 του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.