Ενημέρωση για τη διαχείριση Στερεών Αποβλήτων στη Δυτική Θεσσαλία από τον Διευθυντή του ΧΥΤΑ της Π.Α.ΔΥ.Θ.  Α.Ε. κ. Γιαννόπουλο Δ.

Την Παρασκευή 2/2/2024 επισκέφθηκε το σχολείο μας ο Διευθυντής του ΧΥΤΑ της Π.Α.ΔΥΘ. ΑΕ (Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας Α.Ε.) κ. Δημήτρης Γιαννόπουλος και ενημέρωσε μαθητές του σχολείου μας για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην περιοχή μας αλλά και σε όλη τη Δυτική Θεσσαλία που καλύπτει η ΠΑΔΥΘ.

Ο κ. Γιαννόπουλος απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών που αφορούσαν την τύχη των αποβλήτων αυτή τη στιγμή αλλά και τα υπό υλοποίηση σχέδια για τη δημιουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Δυτικής Θεσσαλίας. Επίσης αναφέρθηκε τόσο στην ανάγκη αύξησης του ποσοστού ανακύκλωσης αλλά  και υιοθέτησης της πρακτικής της κομποστοποίησης στην προσπάθεια να μειωθούν τα απορρίμματα που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ και παράλληλα να εξοικονομηθούν τόσο φυσικοί πόροι  όσο και ενεργειακοί πόροι. Πάνω από όλα όμως, τόνισε την ανάγκη να μειώσουμε όλοι σαν πολίτες  τα σκουπίδια που παράγουμε μειώνοντας την υπερκαταναλωτική μας συμπεριφορά, μειώνοντας τη σπατάλη τροφίμων και επαναχρησιμοποιώντας όσο περισσότερο μπορούμε.

Η δράση αυτή οργανώθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Βιολογίας, του περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιείται στο σχολείο μας με τίτλο «Κλιματική αλλαγή: από το πώς και το γιατί, στο τι θα κάνουμε εμείς…» και του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning με τίτλο Green Lanterns που ασχολείται με την κλιματική αλλαγή και στο οποίο το σχολείο μας συνεργάζεται με 18 ακόμα σχολεία από 7 χώρες. Υπεύθυνη καθηγήτρια των δράσεων είναι η Βιολόγος του σχολείου μας κ. Ανθή Γκουγκουστάμου ΠΕ04.

Ευχαριστούμε θερμά την Π.Α.ΔΥ.Θ.   Α.Ε.  και ειδικά τον κ. Δημήτρη Γιαννόπουλο για την εξαιρετική δράση ενημέρωσης και το υλικό (ενημερωτικά φυλλάδια, σακούλες ανακύκλωσης και χυμούς) που προσέφεραν στους μαθητές μας.

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.